Μεγάλη η ανταπόκριση και η προσέλευση στην ημερίδα με θέμα "Οι Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας" που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2017 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και συμβουλές επιτυχίας για τις νέες προκηρύξεις στην Κοινωνική Πρόκληση "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" του προγράμματος "Ορίζοντας 2020" της ΕΕ παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που διοργάνωσαν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι Δρ Anita Fuzi και η κα Zsuzsa Kovacs παρουσίασαν τη δομή του European Institute of Innovation and Technology (EIT), τα διάφορα Knowledge Innovation Centres (KICs) (EIT Health, Innoernergy, Digital κ.α.), δίνοντας έμφαση στις ευκαιρίες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις στον τομέα της Υγείας μέσω των διαγωνισμών INNOSTARS & CATAPULT της πρωτοβουλίας EIT Health. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και ο κος Γεώργιος Μέγας εκπροσωπούν και συντονίζουν το EIT-Health Regional Innovation Scheme στην Ελλάδα, μία πρωτοβουλία που εφαρμόζει το EIT-Health στις χώρες που δεν είναι επίσημα μέλη του.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το ΕΚΤ και το ΕΙΤ-Health Innostars διοργάνωσαν εξειδικευμένο σεμινάριο αφιερωμένο σε health και e-health startups και scale-ups για την υποβολή επιτυχημένης πρότασης στους διαγωνισμούς του Innostars για το 2018 (Δρ Anita Fuzi, η κα Zsuzsa Kovacs, EIT-Health Innostars). Ο κος Γεώργιος Μέγας (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το ICT και το FET στον Ορίζοντα 2020, παρουσίασε το SME Instrument και μία εισαγωγή στην Επιχειρηματική Καινοτομία. Κατά την διάρκεια του εξειδικευμένου σεμιναρίου παρουσιάστηκαν επίσης, από την Δρ Χριστίνα Πασκουάλ (ΕΚΤ), οι ευκαιρίες για εξωστρέφεια και διεθνοποίηση, αλλά και για εξεύρεση κάθε είδους συνεργασιών (π.χ. για από κοινού ανάπτυξη της τεχνολογίας τους) μέσα από το Enterprise Europe Network, συντονιστής του οποίου είναι το ΕΚΤ. Στο απογευματινό σεμινάριο συμμετείχαν 15 εκπρόσωποι νεοφυών εταιριών του κλάδου της υγείας οι οποίοι προετοιμάζονται να υποβάλουν πρόταση σε κάποια από τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το EIT-Health.