Το Enterprise Europe Network στην 88η ΔΕΘ

Φιλόξενος και προσεκτικά σχεδιασμένος, δίπλα στην εντυπωσιακή κεντρική σκηνή του περιπτέρου της Γερμανίας, ο χώρος του Enterprise Europe Network προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες του Δικτύου.
17/09/2024

Στελέχη του ΕΚΤ και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, συμμετείχαν στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με επίκεντρο τον χώρο του Enterprise Europe Network στο περίπτερο της Γερμανίας, τιμώμενης χώρας της φετινής διοργάνωσης.

Τα μέλη της ελληνικής κοινοπραξίας, μαζί με Γερμανούς συναδέλφους, πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με εκθέτες και επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Ο Αχιλλέας Μπάρλας, συντονιστής της κοινοπραξίας, και ο Δημήτρης Κασαμπαλής, σύμβουλος επιχειρήσεων και καινοτομίας, εκπροσώπησαν το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Εκ μέρους του ΕΚΤ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ελληνικής κοινοπραξίας Παναγιώτης Φραντζής, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, παρευρέθηκε στον χώρο τρεις συνεχείς ημέρες, από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2024.  

Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων B2B του ΣΒΕ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων B2B που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχαν περισσότερες από 170 επιχειρήσεις από 10 χώρες και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 500 διμερείς συναντήσεις.  

Οι συναντήσεις είχαν στην πλειοψηφία τους τεχνολογικό χαρακτήρα και αφορούσαν στους τομείς της κυβερνοασφάλειας, της κυκλικής οικονομίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και των εξαγωγών τροφίμων και βιώσιμων δομικών υλικών.  

Η Κατερίνα Τζιτζινού (Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων), η Νικολέτα Μουρατίδου (Σύμβουλος Διεθνοποίησης και Βιωσιμότητας), η Μόνικα Νάζη (Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας) και η Κυριακή Κωνσταντίνου (Σύμβουλος Χρηματοδότησης), του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΒΕ, ανέλαβαν την υποστήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο διεξαγωγής των Β2Β συναντήσεων.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΒΕ συνδιοργανώνει την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της ΔΕΘ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή επτά (7) επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

Ελλάδα-Γερμανία: Συνεργασία στο Enterprise Europe Network

Φιλόξενος και προσεκτικά σχεδιασμένος, δίπλα στην εντυπωσιακή κεντρική σκηνή του περιπτέρου της Γερμανίας, ο χώρος του Enterprise Europe Network προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες του Δικτύου.

Η Andrea Dohle, συντονίστρια της θεματικής ομάδας “Communication Champions” του Δικτύου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου και την οργάνωση της παρουσίας των στελεχών του Δικτύου.

Η ίδια παρουσίασε τις υπηρεσίες του Δικτύου σε κεντρική εκδήλωση πλαισιωμένη από τον Mahdi Bohlouli, ιδρυτή της Petanux, πρωτοπόρου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Π. Φραντζής συμμετείχε στην εκδήλωση και παρουσίασε τα αποτελέσματα του Δικτύου στην Ελλάδα.

Νέες ευκαιρίες δικτύωσης

Η συνεργασία με τους Γερμανούς συναδέλφους υπήρξε εξαιρετική, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες δικτύωσης και ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των οργανισμών.

Μαθαίνοντας από καλές πρακτικές και προωθώντας συνέργειες με γερμανικές επιχειρήσεις και οργανισμούς μέλη του Δικτύου δίνουμε μεγαλύτερη ώθηση και περισσότερες ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις που υποστηρίζουμε να καινοτομήσουν και να επεκταθούν διεθνώς.  

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας.

 

Λέξεις Κλειδιά: 
 

Τελευταία νέα