Επιτυχημένη εθνική αποστολή σε διεθνή διάσκεψη δικτύωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία

24/11/2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία και περισσότερους από 350 συμμετέχοντες από 21 χώρες ολοκληρώθηκε η έκτη ετήσια διοργάνωση του διήμερου συνεδρίου για την Έρευνα και την Καινοτομία «Successful R & I in Europe 2014», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30-31 Οκτωβρίου 2014 στο Ντύσσελντορφ (Van der Valk Exclusief-Dusseldorf Aiport Hotel). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Καινοτομίας, Επιστήμης και Έρευνας του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network,  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
 
Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά ως χώρα-εταίρος (partner country) και το Enterprise Europe Network-Hellas συντόνισε τη δυναμική και πολυάριθμη εθνική συμμετοχή (48 συμμετέχοντες από επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα), ενώ, παράλληλα με την εκδήλωση, διοργανώθηκε επιχειρηματική αποστολή υψηλού επιπέδου για δικτύωση και επαφή με την τοπική βιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
 
Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Δρ. Χρ. Βασιλάκου, ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Π. Μίχαλου, καθώς επίσης και οι κ.κ. Δρ. Β. Γρηγορίου, Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο Δρ. Ν. Κανελλόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», ο Δρ. Α. Λάππας, αναπλ. Δ/ντης του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, ως εκπρόσωπος του  Προέδρου Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογίας.
 
Το Συνέδριο πλαισιώθηκε από πλήθος παρουσιάσεων, ομιλιών, workshops, αλλά και B2B συναντήσεων σε θέματα έρευνας αιχμής. Στις συναντήσεις έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρηματικών φορέων των χωρών που συμμετείχαν στην εκδήλωση (Ρωσία, Γερμανία, Ελλάδα, Φιλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία) με στόχο την δημιουργία ερευνητικών ομάδων για την υποβολή από κοινού προτάσεων προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» σχετικά με τις προκηρύξεις της ΕΕ κατά το έτος 2015. Από ελληνικής πλευράς εκφράστηκε η ικανοποίηση τόσο για το υψηλό επίπεδο συμμετοχής στο Συνέδριο, όσο και για τον δυναμισμό που υπάρχει για συνεργασία στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

Πηγή: 
Enterprise Europe Network-Hellas
 

Latest news