Αρχική Ενημέρωση Συμμετοχές - Δραστηριότητες
Συμμετοχές Εκτύπωση
 • Η Ε.Ε.Ν. μετέχει στο Κοινοτικό Πρόγραμμα EQUAL «ΙΣΕΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ-ΊΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΊΕΣ» με έργο τη συγκέντρωση της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και νομολογίας που αφορούν την ισότητα των φύλων στον τομέα της εργασίας και ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού.

  Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει σχηματιστεί μια ομάδα από 6 μέλη μας, που εργάζεται συστηματικά.

 • Η Ένωσή μας συνεχίζοντας το έργο των προηγουμένων Δ.Σ. ανακίνησε και πάλι σημαντικά θέματα του κλάδου μας, όπως: Το θέμα της σύνταξης των διαζευγμένων συζύγων.

  Η Σίτσα Σφανδού-Κιμινού ως μέλος της ομάδας που είχε επεξεργαστεί ήδη από τη δεκαετία του'80 το θέμα του επιμερισμού της σύνταξης της/του θανόντος συζύγου στην/στον προηγούμενο επιζώντα σύζυγο και τον/την τελευταία σύζυγο ανάλογα με τα έτη διάρκειας του γάμου του με τον θανόντα. ανέλαβε μαζί με την Μαρία Μανωλάκου και Αριστέα Ευταξοπούλου να το προωθήσουν και πάλι. Με τη δική τους πρωτοβουλία συγκροτήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο ειδική επιτροπή στην οποία η Ένωση εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης. Αποτέλεσμα των ενεργειών μας και του υπομνήματος με τις θέσεις μας που είχαμε υποβάλει ήταν η θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα. Πρόκειται όμως για μια ρύθμιση διόλου ικανοποιητική και η Ένωση θα αγωνιστεί για την βελτίωσή της. Το θέμα της είσπραξης της επιδικασθείσας της διατροφής.

  Η Σίτσα Σφανδού-Κιμινού ανέλαβε να θέσει και πάλι το θέμα της καταβολής της διατροφής των παιδιών από ειδικό φορέα ώστε να εκλείψει η αδυναμία είσπραξης της επιδικασθείσας διατροφής, που παρατηρείται μέχρι σήμερα.

  Στις 3.5.04 οργανώσαμε συζήτηση σχετικά με τα πιο πάνω θέματα . Η εκδήλωσή μας αυτή, στην οποία συμμετείχε και το ελληνικό τμήμα του ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, έγινε στην αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Χαιρετισμούς έκαναν ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δημήτρης Παξινός, η Γεν.Γραμματέας Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη,η απελθούσα Γεν. Γραμματέας Ισότητας Έφη Μπέκου και Ιουλία Στελλάτου, τμηματάρχες της Γ.Γ.Κ.Α. Τη συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ίρις Αυδή Καλκάνη.

  Τα θέματα στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΣΑ, εισηγήθηκαν τα μέλη μας Σίτσα Κιμινού-Σφανδού, Αριστέα Ευταξοπούλου και η Μίκα Ιωαννίδου, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, ενώ σχετικές παρεμβάσεις έκαναν η δικηγόρος Λία Θηραίου και εκπρόσωπος από το σωματείο των μονογονεϊκών οικογενειών.

  H Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Σίτσα Σφανδού -Κιμινού ανέπτυξε τις επόμενες μέρες τις θέσεις μας για το θέμα της διατροφής καλεσμένη τόσο στο Δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA, όσο και στην εκπομπή «Αθέατος κόσμος» του τηλεοπτικού σταθμού ΑLTER

 • Συμμετείχαμε με άλλες γυναικείες οργανώσεις στην συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με αποτέλεσμα ο σχετικός νόμος που θεσπίστηκε να περιλαμβάνει και δικές μας προτάσεις.

Η Ένωσή μας μετείχε με εισηγήσεις μελών της:

 • Στο Σεμινάριο που οργάνωσε η Ένωση Πορτογαλίδων Γυναικών στη Λισσαβόνα από 29 Μαίου έως 1 Ιουνίου 2003 με θέμα την εναρμόνιση των νομοθεσιών των ευρωπαϊκών κρατών που αφορούν την διακίνηση και εμπορία ανθρώπων

 • Στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που έγινε από 25.8-5.9.2002 στο Γιοχάννεσμπουργ της Νότιας Αφρικής με τα μέλη μας Σ. Σφανδού-Κιμινού, Α.Κολιούση και Β.Γραβάνη.

 • Στην ημερίδα που οργάνωσε το New York College στις 6.2.04 ,με θέμα σχετικό με την τιμωρία και τον εγκλεισμό των ψυχικώς νοσούντων, όπου μας εκπροσώπησε ως εισηγήτρια το μέλος μας Στ. Κωνσταντινίδου- Βρυώνη, πρόεδρος εφετών ε.τ.

 • Μετείχαμε, επίσης σε εκδηλώσεις, [ημερίδες, συνέδρια κ.λ.π.] άλλων φορέων.